perjantai, 8. huhtikuu 2011

Pinnan "raappaamista" (=raaputusta)

Tyyni, rauhallinen= calm. Oppii uusia englannin kielen sanoja, siis jotka on ajat sitten unohtanut, kun preppailee tytärtään sanakokeisiin... Tuo sana kuvaa kuitenkin nyt elämäämme tänään, tässä ja nyt.

Käytiin äänestämässä ennakkoon, jotta äänestyspaikalle olisi edes kohtuullinen matka. Leppoisa oli äänestyspaikan tunnelma wanhassa kunnantalossa, ja kirjekuoret liimattiin virkailijoiden toimesta tarkasti kiinni. Jonotusta ei paljoakaan ollut, mutta itse olin aiheuttaa jonon, koska en katsonut ääneni saavan henkilön numeroa etukäteen, vaan vasta kopissa. Lieva paniikki vain meinasi viedä ajatukset. Numero kuitenkin löytyi seinän valikoimista. Huh! Toista kertaa ei voi enää äänestää, meni miten tahansa. Kunhan vaan edustajaehdokkaat pitäisivät sanansa.

Mieheni on liikuttavan ymmärtäväinen ongelmani suhteen (useidenkin niistä), joten poikkesimme Kauneusparatiisissa kasvojeni kunnon takia. Mieheni soitti ensin yritykseen kysyäkseen tietä perille, koska emme vielä hallitse pikkuteiden nimiä ja sijaintia. Kuulin kännykän kaiuttimen kautta, kuinka nainen selitti hyvin innokkaasti ja jopa hieman kiihtyneesti miehelleni, että pitäisi ohittaa kaikki risteykset, mennä vain suoraan, ja että "se putkiliike on ollut tuossa aina" (meidän tiedossa joo ;) ).

Löytyi paikka, ja ajattelin, että aika edullista, jos kasvohoito olisi 40€ (Näytti olevan yleinen hintataso muutaman kympin tuon yli muutoin). Menin sisään, ja yllätyin, kuinka vielä on tällaista palvelua. Nainen ei ehdotellut kaikkea, mikä maksaa mahdollisimman paljon (sanoi jopa, ettei kannata ostella kalliita tuotteita), vaan kun istuin alas, alkoi hän kertoa omista ja tuttavansa kokemuksista, mietti rauhassa, ehdotteli ja kyseli. Tapansa kertoa ja puhua on niin välitön (virolais-suomalainen sekoitus, aksentti ja sanojen valikoimaa molemmista maista, että se vaikutti jo positiivisesti mieleen). Sitten suuni olisi loksahtanut auki, ellei se olisi jo ollut auki, sillä nainen antoi minulle kaksi hoitoainetta ilmaiseksi (=kokeiltavaksi), pyysi rauhoittelemaan niillä viikonlopun punaisenkirjavaa naamaa, ja palata sitten asiaan soittaen aikaa, jos haluaisin. Tarjoutui antamaan edullisemman kokeilu-kasvohoidon ensialkuun. Hyvin kannustavaa ja ilahduttavaa asiakaspalvelua! Illalla kasvoni kiilsivät ja punoittivat uusista hoitoaineista, mutta olin tyytyväisempi, koska minua oli kuultu. Pusu Hoitoajat terveyskeskukseen ja lääkärille peruin, sillä ajattelen, että kokeilen nyt tämän tien ensin loppuun. Yksi asia kerrallaan.

Kuntoilukin on potenut lievää alasajoa eli pidemmänpuoleisen tauon. Vaikka ei se jää elämästämme pois monestakaan syystä. Kävimme viimeksi salilla keskiviikkona. Unohdin tällöin kuitenkin juomapullon bodypump-treenistä pois, enkä meinannut jaksaa loppuun saakka samoilla painoilla kuin normaalisti. Nestetasapaino on yllättävänkin tärkeää, ja olenhan ainakin litran helposti saanut menemään tunnin pumpin aikana. Nyt vain nieleskelin ja kakistelin kuivaa kurkkuani, ja puntit vapisivat. Vähän kuin autiomaassa olisi kangastuksia katsellut... No tankkasin sitten tunnin päätteksi, ja imin vettä kuin sieni.Tukittu On vain ollut todella masentavaa viedä näitä näppyjä hikoilemaan. Tämä sosiaalisten tilanteiden pakoilu on ihan todellista -minulle Cool.

Mieheni oli saamassa sytostaattia. Pikakäynti, sillä hoito kesti vain 10 minuuttia, mutta vahvat dropit ohjattiin näin sisuksiin tekemään työtään elämän hyväksi. Naapuripedillä aikaa tappoi vanhempi pariskunta. Tulee tarkkailtua ihmisten olemuksia sairaalassa käydessä. Monenlaisia kohtaloita, jotkut voimissaan; heistä ei edes huomaisi sairautta. Mutta toiset kamppailevat kuin viimeistä päivää; yksin, palellen, toiset jonkun tukemana, kuten esimerkiksi "rakas" kahvinkeitin vuoteella...Kieli ulkona